HITER NASVET KAKO SI IZBRATI PRAVO BARVO ZA VAŠ PROSTOR

Spisal: Robert Mlinar Posted on Sep 02 ,2016
HITER NASVET KAKO SI IZBRATI PRAVO BARVO ZA VAŠ PROSTOR

Naš nasvet, vam ne bo le pomagal izbrati barvo za vaš prostor, ampak vam tudi bo pomagal ugotoviti, katere so resnično vaše najljubše barve in njihov pomen.

 

1. IZBERITE SI BARVO, KI USTREZA K VAŠI OSEBNOSTI

V kolikor si že v začetku ne želite določene barve v vašem prostoru, potem jo enostavno pozabite.  V kolikor jo boste izbrali brez tehtnega razloga, bosto to odločitev lahko kasneje obžalovali. Barve vplivajo na naše razpoloženje in seveda tudi na dojamanje velikosti prostora. Temne barve naprimer naredijo prostor manjši, svetle pa večji.  Več o pomenu barv si lahko preberete v našem prejšnjem blogu »POMEN BARV«.

 

2. IZBERITE BARVE, KI SE DOPOLNJUJEJO

Zelo dobro si oglejte barve, ki gredo skupaj in jih poskusite uskladiti. To naredite tako, da se igrate z različnimi odtenki barv, dokler ne najdete vaše dobitne kombinacije.  Izbiro barve lahko spremenite v pravo družinsko zabavo.

 

3. IZHAJAJTE IZ OBSTOJEČ BARV V PROSTORU

Kakšne barve je vaša preproga, zavesa, stoli, kavč, slika na steni? Na podlagi teh odgovorov lahko dobite veliko idej, kakšno barvo sploh želite imeti v prostoru. Zelo pomembno je, da izhajate iz barv, ki vas že obdajajo v prostoru.

Napiši komentar

0 Komentarjev

Prepričajte se, da vnesete (*) zahtevane informacije, kjer je označeno. HTML koda ni dovoljena.