PREGLED BARV V HOROSKOPU

Spisal: Robert Mlinar Posted on Feb 20 ,2016
PREGLED BARV V HOROSKOPU

OVEN od 21. marca do 20. aprila

BARVA OVNA:  Rdeča

Rdeče barve v barvni skali prehodov – svetlo rdeči odtenki;  (vsi rdeči odtenki mešani z veliko bele, rumene ali morde barve).

BARVNO POČUTJE:  Primerno za energijo, vitalnost zdravja in dela.

 

BIK od 21. aprila do 21. maja

BARVA BIKA: Rožnata

Rožnate barve v barvni skali prehodov – svetlo rožnati odtenki z belo in rožnati s svetlo zeleno, svetlo modro barvo in odtenki pastelov; (svetlo rdeči odtenki mešani z veliko bele, rumene ali modre barve)Rdeče barve v barvni skali prehodov – svetlo rdeči odtenki;  (vsi rdeči odtenki mešani z veliko bele, rumene ali morde barve).

BARVNO POČUTJE:  Intimno romantično počutje

 

DVOJČKA od 22. maja do 21. junija

BARVA DVOJČKOV:  Rumena

Rumene barve v barni skali prehodov – vsi rumeni odtenki mešani z veliko bele + katerekoli v skali. Rumena + zelena+ pasteli, rumena + svetlo oker, svetlo rjava in rumena + svetlo lila.

BARVNO POČUTJE:  Primerno za energijo uspešnosti dela (poslovni prostori, kjer se dogovarjamo, sporazumevamo).

 

RAK od 22. junija do 22. julija

BARVA RAKA:  Kovinsko morda - siva

Kovinsko modre – sive, srebrne barve v barvni skali prehodov – modri odtenki; barve leska kovin, dimnato sivi in modri odtenki v kombinaciji z rožnato barvo.

BARVNO POČUTJE:  Primerne za spalnice – okrevanje, mir in romantiko.

 

LEV od 23. julija do 23. avgusta

BARVA LEVA: Oranžna

Oranžne razkošno zlate barve v barvni skali prehodov – vsi sončni odtenki od svetlo oranžne do barve starega zlata; odtenki z oranžno + oker ali svetlo lešnikova rjava barva.

BARVNO POČUTJE:  Ugled, moč. To so kraljevske in reprezentančne barve, primerne za prostor aktivnega delovanja in obnove zdravja.

 

DEVICA od 24. avgusta do 22. septembra

BARVA DEVICE: Zelena - rjava

Zelena barva v barvni skali prehodov z rjavo barvo in vse skale z rjavo barvo.

BARVNO POČUTJE:  Barve naravne, primerne za ravnovesje; zdravljenje živčnosti, depresij -  za mir v prostoru in ljudeh (v prostorih morajo biti zelo svetli odtenki).

 

TEHTNICA od 23. septembra do 23. oktobra

BARVA TEHTNICE: Rožnata – zelena - modra

Rožnata, bledo zelena barva v barvni skali in vsi različni odtenki modre barve (skala od svetlo modre do temno modre barve).

BARVNO POČUTJE:  Primerna za spalnice, intimne prostore, za prostore kjer moramo zbrani, sproščeni, uravnoteženi. Tudi za otroške sobe.

 

ŠKORPIJON od 24. oktobra do 22. novembra

BARVA ŠKORPIJONA: Temno rdeča – kostanjeno rjava

Temno rdeča in kostanjevo rjava barva v barvni skali .

BARVNO POČUTJE:  Primerne so za dvig energij, stransti in rast korenin zemlje -  torej za vse kar zadeva delo. Cilj je fizična, strastna regeneracija osebnosti -  dvig iz monotonije.

 

STRELEC od 23. novembra do 21. decembra

BARVA STRELCA: Vijolična - modra

Vijolične in temno modre barve v barvni skali prehodov; svetlo-temni barvni odtenki – bela in vijolična skala ter vijolična in modra barvna skala. Lahko se kombinira z rumeno v vseh odtenkih.

BARVNO POČUTJE:  Namenjeno za velike prostore, delavnice.

 

KOZOROG  od 22. decembra do 20. januarja

BARVA KOZOROGA: Temno zelena - rjava

Temno zelene z rjavo barvo v barvni skali (zelena+lešnikovo rjava+bela, v barvni skali črne-sive do skoraj bele barve, v barvni skali od temno zelene+siva+bela barva). To so barve kamnov, zemlje, storžev, ribjih lusk...Barvne kombinacije lepo refleksirajo z rumeno zlato barvo, do rumeno oker v sivo-modrih odtenkih. Za majhne prostore v kombinaciji s čistimi in svetlimi barvami. Naprimer veliko rumene -  sončne kombinacije z dodatki oranžne.

BARVNO POČUTJE:  Previdno s temi barvnimi kombinacijami, ki močno vplivajo na duševno počutje (potrtost, melanholija, zaprtost...). Predstavljajo tudi trdnost in temne strasti. Namenjene so za urade, sodišča in ostale resne prostore. To so barve za klasično modo oblačil uradnikov. Barve za kamuflaže. Elegantne so z zelo svetlimi niansami, takrat so prefinjene in pomirjajoče.

 

VODNAR od 21. januarja do 18. februarja

BARVA VODNARJA: Svetlo morda – turkizno zelena

Lesketajoča modra in turkizna v barvni skali prehodov; od modre – sivo modre, do turkizno zeleni pastelov v kombnaciji s pastelno rožnatimi toni. Barve ptic, ki letijo daleč.

BARVNO POČUTJE:  Barve delujejo mirno, sproščujoče. Primerne za dnevne sobe in spalnice

 

 

RIBI od 19. februarja do 20. marca

BARVA RIB: Zelena – modro zelena

Nežno zelene – modre barve v barvni skali prehodov;  morsko zelena z barvno lestvico od osnovne sinje modre – zelene do svetlo morsko zelene z belo.

BARVNO POČUTJE:  Zibajoči mordo zeleni valovi barv -  lebdeče sanje – delujejo sveže in hladno. Primerno za spalnice, otroške sobe in bivalne prostore, umetniške ateljeje in za zdravljenje -  odpravo blokad, sprostitev, meditacije, zniževanje pritiska, za občutek miru, varnosti in nežne ljubezni.

 

 

 

Oznake: barve, horoskop,

Napiši komentar

0 Komentarjev

Prepričajte se, da vnesete (*) zahtevane informacije, kjer je označeno. HTML koda ni dovoljena.