SVET SVETLOBE IN BARVE

Spisal: Robert Mlinar Posted on Feb 23 ,2016
SVET SVETLOBE IN BARVE

Ali ste vedeli, da barve zdravijo? Če niste, boste kmalu spoznali nekaj pogledov na barve in njihov vpliv na posameznika. Vsebina v nadaljevanju je povzeta s strani poklicnega pisatelja in učitelja na področju metafizike, Teda  Andrewsa (knjiga KAKO ZDRAVIMO Z BARVAMI). Blog o zdravljenju z barvami bo sestavljen iz 12. manjših blogov. Pričeli bomo pri osnovi, ta pa je spoznavanje sveta svetlobe in barv.

 

SVET SVETLOBE IN BARVE – 1. del

Barve vplivajo na nas bolj kot si mislimo. Tesno so povezane z našim življenjem in so nekako tudi pomemben del našega jezika. Z barvami lahko intepretiramo telesno zdravje, čustva, razpoloženja in duhovna doživetja. Že v našem besednjaku zelo pogosto uporabljamo barve:

 

»Bil je ves rdeč od jeze.«

»Pozelenela od zavisti.«

»Danes sem rožnate volje.«

»To je pa res moder človek.«

»Svet gleda skozi rožnata očala«.

»Na računu sem šel v rdeče.«

»To dekle ima zlate roke«.

 

Nekatere barve so nam bolj všeč, nekatere manj. Nikogar pa ne pustijo ravnodušnega. Zakaj je temu tako? Kaj so sploh barve in zakaj je pomembno, da jih razumemo? Ali lahko vplivajo na fizična,  čustvena, mentalna in duhovna stanja? Kako jih uporabljati za boljše življenje?

Za lažje razumevanje barv je potrebno najprej vedeti kaj sploh je svetloba, ki ustvarja barvo in obliko.  Svetloba je z znanstvenega vidika, elektromagnetna energija, ki jo proizvaja sonce v različnih valovnih dolžinah. Svetlobni valovi se odbijajo od različnih predmetov proti našim očem in nam ustvarjajo občutek svetlobe. Iz tega lahko sklepamo, da vse kar vidimo, vidimo zaradi odbijanja svetlobe. Molekurarna struktura in pigmentacija posameznih predmetov, sta vzroka za mešanje, vpijanje in odbijanje svetlobnih žarkov z različno hitrostjo in jakostjo. Predmeti, ki so na prvi pogled temni, vpijajo več svetlobnih žarkov in k očem odbijajo manj svetlobe. Ravno to vpijanje svetlobe ustvarja iluzijo temnejših barv, odbijanje svetlobe pri svetlejših predmetih, pa ustvarja efekt svetlejših in močnejših barv.

Svetloba naprimer potuje počasneje skozi vodo kot skozi zrak. Posledica tega je, da se odbita svetloba ukrivi, ter ustvarja odklone in popačenja. Ena lastnost svetlobe je tudi barva. Ob razlomu svetlobe v različne valovne dolžine, dobimo različne barve. Dober primer je mavrica. Kadar sončna svetloba pride do prizme, se svetlobni žarek razlomi na sedem barv mavrice (vijoličasta, indigo modra, modra, zelena, rumena, oranžna, rdeča). Barva predmeta vpliva na sposobno vpijanja ali odbijanja svetlobe. Če vzamemo za primer rumeno tkanino. Ta vpije vse svetlobne žarke, razen rumene frekvence, ki se odbije proti našim očem. In kaj ima vse to opraviti z zdravljenjem?

Barve so različne frekvence svetlobe, ki učinkujejo na različne energije energije v našem telesu. Barve, ki imajo višjo frekvenco svetlobnih valov,  lahko vplivajo na višje frekvence možganov, barve z nižjo frekvenco pa vplivajo na sisteme oziroma energije našega telesa. Za lažje razumevanje je potrebno naprej videti sebe kot energijski sistem. Naše življenje je sestavljeno iz vibracij. Vibracije so posledica gibanja elektronov in protonov vsakega atoma vsake molekule vsake snovi v veselju. Vsak ima svojo vibracijo. Predmeti, živali, ljudje in ozračje okoli nas. V organskem življenju so vibracijske frekvence bolj živahne, pulzirajoče in spremenljive kot pri neživi materiji.

Naše telo sestavljajo številna energijska polja, ki obdajajo in prežemajo fizično telo, tako da so v stalni interakciji  s fizičnim telesom in njegovimi funkcijami. Vsa energijska polja so tudi znanstveno izmerljiva. S tovrstnim raziskovanjem se ukvarjajo sodobi holistični zdravniki – zdravilci, ki ugotavljajo katere energije ter njihove jakosti in kombinacije veljajo za najbolj učinkovite. Različne stvari nam lahko predrugačijo vibracijski vzorec telesa (npr. neprimerna hrana vpliva na prebavni sistem). Obstajajo različne vibracijske zdravilne metode, ki omogočajo začasno vzpostavitev ravnovesja na problematičnem področju. Kaj so sploh vibracijske metode?

Vibracijske metode bi lahko opisali kot  občutljive energijske stimulane, ki so v interakciji z energijskimi sistemi človeškega telesa. Ti pomagajo stabilizirati fizična, čustvena, mentalna in duhovna neravnovesja. Vibracijske metode enostavno rečeno pomagajo, da energije na obolelem predelu, spet normalno stečejo. S tem se znebimo  toksinov, negativnosti in drugih vzorcev, ki ovirajo življenjske procese.

Poznamo več vibracijskih metod. Najpogostejše in učinkovitejše so zdravljenje z barvami, z zvoki, z dišavami, z eliksirji iz cvetov, poldragih kamnov, s kristali in kamni in z mislimi.

 

Napiši komentar

0 Komentarjev

Prepričajte se, da vnesete (*) zahtevane informacije, kjer je označeno. HTML koda ni dovoljena.