Akcija INJEKTIRNA KREMA ZA SANACIJO VLAŽNIH STEN weber.tec 946 - PAKET (12 zavitkov)

INJEKTIRNA KREMA ZA SANACIJO VLAŽNIH STEN weber.tec 946 - PAKET (12 zavitkov)

Hiter pregled

Weber.tec 946 je injektirna krema za izdelavo vodoravne zapore v stenah obremenjenih s kapilarnim vlekom vlage. Primerna za starejše hiše. GRATIS POŠTNINA.

Zaloga: Na zalogi

Redna cena: 375,60 €

Spletna cena: 345,50 €

Opis izdelka

Lastnosti

Weber ponuja enostavno in zelo učinkovito rešitev za izvedbo vodoravne zapore v steni, ki je obremenjena s kapilarnim vlekom vlage. weber.tec 946 je injektirna krema z visokim deležem učinkovine (nad 80 %), ki jo je mogoče po metodi brez pritiska enostavno vbrizgati v izvrtine. weber.tec 946 injektirna krema je pripravljena za takojšnjo uporabo in s hitro razporeditvijo po steni samostojno ustvari učinkovito vodoravno zaporo. Kremasta konsistenca v času injektiranja preprečuje nekontrolirano izcejanje oz. izlivanje iz razpok ali odtekanje učinkovine v votle dele konstrukcije, kar je problem klasične metode.

Stena je takoj po vbrizgu kreme pripravljena na vgradnjo weber fasadnega sistema ali preplastitev s sanacijskimi ometi - brez čakanja, izlivanja iz izvrtin, dodatnega dolivanja v doze in ostalih zapletov, ki so možni pri običajnih postopkih injektiranja ali sanacije.

weber.tec 946 injektirna krema je primerna za sanacijo vseh klasičnih zidanih sten do širine 120 cm, ki so do 95 % obremenjene z vlago.

 

pakiranje600 ml , 12 zavitkov na paket
aktivna substanca delež 80 %
gostota snovi 0,9 kg/dm3
barva barva bela
vsebnost vlage v steni do 95 % (dvovrstično injektiranje pri vlagi nad 75 %) 
WTA certifikat DA
razmak med izvrtinami 8 - 12 cm
premer izvrtine 16 mm
naklon injektiranja 0 ° vodoravno do - 45 ° (navzdol)
poraba na m2 1,5 l/tm (glej tabelo porabe)
rok uporabe 12 mesecev

Prednosti rešitve weber.tec 946

ENOSTAVNA IZVEDBA:

 • majhno tveganje izvedbenih napak, predhodne izkušnje z izvedbo skoraj niso potrebne, 
 • enokomponentna rešitev, masa pripravljena za izvedbo,
 • injektiranje z ročnim orodjem.

HITRA IZVEDBA:

 • takojšnje nadaljevanje del po injektiranju
 • v nasprotju s klasičnimi tekočimi rešitvami ni potrebno čakati na razporeditev snovi po konstrukciji (metodo pod pritiskom ali gravitacijo),
 • ni potrebna izvedba predhodne vodne zapore okrog izvrtin (kot je to običajno pri izvedbi injektiranja pod pritiskom).

UNIVERZALNOST:

 • izdelek je primeren za večino gradbenih konstrukcij.

ENAKOMERNA PORABA:

 • enostaven izračun potrebne količine injektirne kreme za izvedbo.

NIZKA CENA ORODJA:

 • ni potreben nakup dragih črpalk.

ČISTOST IZVEDBE:

 • brez izlivanja in iztekanja injektirne tekočine iz izvrtin
 • in razpok, skoraj nične izgube,
 • majhen odpadek po končanju del.

VISOKA UČINKOVITOST:

 • koncentrirana formulacija z več kot 80% aktivnih
 • sestavin zagotavlja manjšo količino injektiranega
 • materiala in veliko večje učinke v primerjavi s klasičnimi rešitvami.

NIZKA STOPNJA TVEGANJA:

 • izdelek je na vodni osnovi in ni koroziven ali vnetljiv,
 • del ne izvajamo pod pritiskom,
 • posebej primeren za votle zidove, saj preprečuje
 • nekontrolirano izlivanje in uhajanje,
 • brez tveganja izcvetanja (eflorescence), kar je težava silikoniziranih rešitev.

Primerjava s klasičnimi načini injektiranja vlažnih zidov

Pri sanaciji vlažnih sten je potrebno izdelati učinkovito vodoravno zaporo, s katero zaustavimo kapilarni vlek. S tem preprečimo nadaljnje prodiranja vlage po steni nad injektiranim območjem. Klasične metode, ki se uporabljajo že od sredine prejšnjega stoletja, imajo določene omejitve:

 • Tekočine, injektirane po klasičnih gravitacijskih metodah, lahko iztekajo po razpokah, režah, špranjah ter votlih mestih in se tako neenakomerno razporejajo po konstrukciji. Lijake je potrebno večkrat dopolniti, da dosežemo želene učinke. Ocena porabe je zato težavna in netočna.
 • Večina injektirnih tekočin vsebuje do 95 % vode ali topila. Z injektiranjem dodatne tekočine v steno se tako čas izsuševanja zelo podaljša.
 • Injektiranje tekočin pod pritiskom je zelo zahtevno, počasno, neudobno in zahteva neprestan nadzor. Čas injektiranja ni natančno določen, zato se večkrat zgodi, da je krajši, kot je zahtevano. Potrebna je natančna izvedba tesnilnega sloja, tekočina pa lahko med postopkom kljub temu izteka iz izvrtine. Delo pod pritiskom pa tudi predstavlja dodatno tveganje. 
 • Različni gradbeni materiali imajo različno poroznost in so zato rezultati injektiranja zelo različni. Izvajalci vedno ne prilagajajo tehnike injektiranja različnim zahtevam materialov.
 • Nekateri postopki injektiranja (injektiranje pod pritiskom, injektiranje z vročim parafinom) zahtevajo uporabo drage opreme.
 • Veliko injektirnih tekočin na trgu je jedkih in korozivnih.

Primeri uporabe

Energetska sanacija podzidka

Pravilna energijska sanacija podzidka, z delnim izkopom zemljine ob objektu, vključuje vgradnjo vertikalne hidroizolacije, injektiranje na najnižji točki hidroizolacije in izvedbo vodotesnega armirnega sloja na XPS izolacijo. Z injektirno kremo weber.tec 946 zaustavimo kapilarni vlek vlage, ki bi povzročal težave po izvedeni sanaciji in tako zaščitimo omete v notranjih bivalnih prostorih pred poškodbami zaradi dviga vlage in kristalizacijo soli. Namesto bitumenskih trakov, ki se običajno uporabljajo za izvedbo vertikalne hidroizolacije, priporočamo varnejšo in enostavnejšo izvedbo z nanosom hladne bitumenske mase weber.tec 915. Nanašamo jo enostavno z gladilko, za izvedbo ne potrebujemo ognja in v nasprotju s trakovi ne izvajamo preklopov, ki so običajno rizični del vdora vode skozi hidroizolacijo. Da preprečimo vdor vode iz zemlje v armirni sloj, fasadno lepilo namesto z vodo, zmešamo z Demit Aqua+, s čimer dosežemo vodoodbojnost armirnega sloja in tako preprečimo poškodbe zaključnega sloja na podzidku.

Sanacija mokre kletne stene

Mokra kletna stena je navadno posledica neizvedene, poškodovane ali stare hidroizolacije na zunanji strani. Stena je neprestano navlažena zaradi mokre zemlje v okolici, visoke podtalnice in drugih vzrokov. Ker zaradi različnih razlogov ni možno popravilo stare ali izvedba nove hidroizolacije na zunanji strani, tovrstna sanacija predvideva, da konstrukcijo pustimo mokro, stene pa preplastimo z vodotesnimi ometi. Če se voda v steni ne izsušuje, to ne poslabšuje stanja konstrukciji in ne povzroča poškodb.

Pri sanaciji uporabimo vodotesne omete weber.tec 934. Z njimi preprečimo vdor vode in osušimo površine notranjih prostorov, injektiranje z weber.tec 946 pod etažno ploščo pa prepreči dvig kapilarnega vleka v zgornje prostore.

Definicija mokre stene

 • vlažni, razpokani in odpadajoči ometi so prisotni po celotni stenski površini
 • viden je razvoj alg in plesni na površini ometov ali konstrukcije
 • soli zaradi visoke vlažnosti stene niso prisotne
 • možen je občasen vdor vode in/ali neprestan pritisk vode na steno
 • poškodbe zaradi kapilarnega vleka in soli so vidne na stenah nad nivojem tal

Sanacija vlažne stene obremenjene s kapilarnim vlekom

Vlažna stena je stena, ki je obremenjena s kapilarnim vlekom vlage. Ciklično se navlažuje in izsušuje tako na površini kot v sami konstrukciji. Poškodbe na stenah so posledica izsuševanja in posledično kristalizacije različnih vrst soli, ki ob nastanku povečajo svoj volumen in povzročijo poškodbe konstrukcije in površinskih ometov.

Sanacija tovrstnih poškodb predvideva zaustavitev kapilarnega vleka vlage z injektiranjem weber.tec 946 na spodnjem delu stene in preplastitev sten s sanacijskim oz. sušilnim ometom weber.san evolucione, ki je sposoben sprejeti manjše količine preostalih soli iz stene nad nivojem injektiranja. Zaradi porozne sestave ga preostale soli v konstrukciji, ki sčasoma v njega prodirajo, ne poškodujejo.

Definicija vlažne stene

 

 • poškodbe ometov zaradi kapilarnega vleka
 • poškodbe ometov se vidno razširjajo od spodaj navzgor
 • neprestano je prisoten cikel navlaževanje in izsuševanje stene
 • na površini so vidni ostanki soli
 • poškodbe in odpadajoči ometi so posledica solitra in ekspanzije soli
 

 

VRTANJE IZVRTIN

Izvrtine vrtamo vodoravno v steno. Vogale objekta prevrtamo in injektiramo z obeh strani. Premer izvrtine naj bo najmanj 16 mm. Sledijo si s presledki od 8 do 12 cm. Globina izvrtine je predstavljena v tabeli. Na splošno pa velja, da naj bo globoka 5 cm manj od debeline stene.

debelina zidu 30 cm 40 cm 50 cm 60 cm
zahtevana globina izvrtine 25 cm 35 cm 45 cm 55 cm
razmak med izvrtinami 8-12 cm 8-12 cm 8-12 cm 8-12 cm
premer izvrtin 16 mm 16 mm 16 mm 16 mm

Vrtanje izvrtin se izvede vodoravno v malto med zidaki. Najprimernejše mesto za izdelavo izvrtine je T stik med opekami. Izvrtine spihamo z zračno pištolo. Pri zidovih, debeline 60 cm do 120 cm, lahko izvrtine izvrtamo iz obeh strani. Pri zidovih, kjer fuge niso vodoravne (npr. kamniti zidovi), lahko izvrtine vrtamo pod kotom do 45 stopinj navzdol. Izmerimo širino zidu in na svedru natančno označimo mesto, kjer se preneha z vrtanjem. Označimo mesta, kjer potekajo instalacijski vodi.

Pri poroznih kamnitih zidovih (npr. peščenjak) lahko vrtamo neposredno v porozen kamen. Pri kamnitih zidovih lahko ostanki zapolnijo izvrtino kljub spihanju. V tem primeru lahko 50 % izvrtine izvedemo iz ene strani zidu, 50 % pa iz druge. Težavo lahko minimaliziramo tudi tako, da povečamo število izvrtin in tako zagotovimo ustrezno pogostost popolnoma injektiranih izvrtin.

Injektirna dela morajo biti zaključena vsaj 48 ur pred padcem temperature pod 0 °C. V tem času lahko dosežemo optimalno razporeditev kreme v konstrukciji.

Poraba

1,5 l na tm
pri 0,5 m debeli steni

Poraba

Za pravilno izvedbo vodoravne pregrade je potrebo v steno injektirati zadostno količino weber.tec 946 injektirne kreme.

Potrebna količina weber.tec 946 injektirne kreme (l/tm) glede na dolžino in debelino zidu:

debelina zidu: 50 cm
dolžina zidu: 2 m
število izvrtin: 20
premer izvrtine: 16 mm

PORABA = 1,5 l/tm

                 
debeline zidu 30 cm 40 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm 90 cm 100 cm
dolžine zidu                
1 m 0,43 0,58 0,7 0,87 1,0 1,15 1,3 1,5
2 m 0,9

1,2

1,5 1,8 2,1 2,4 2,7 3,0
5 m 2,3 3,0

3,8

4,5 5,3 6,1 6,8 7,6
10 m 4,6 6,1 7,2 9,1 10,6 12,2 13,7 15,2

Dodatne informacije

Abstraktno Ne
Proizvajalec Ne
Barva-Niansa Ne
Količina Ne
Barvna lestvica Ne

Priporočeni izdelki