Sanacija vlage in zidne plesni

NEVARNOSTI PLESNI :

Problem plesni v bivalnem prostoru ni le v grdem izgledu zidu, temveč predvsem v tem, da povzroča različne bolezni. Zidne plesni so običajno neškodljive, vendar ko koncentracija preseže določeno mero, lahko povzročijo bolezenske težave in neugodno vplivajo na naš imunski sistem ter lahko izzove naslednje tegobe: alergično reakcijo kože, glivice, pekoče oči, glavobol, kašelj, vnetje nosne sluznice ali težave z dihanjem.

Posebej pazljivi moramo biti, če imamo majhne otroke !

VZROKI ZA NASTANEK PLESNI :

Vzrokov je lahko več, ki so med seboj povezani. Plesni potrebujejo za rast veliko vlage in ljubijo toplo vlago. Glavna dva vzroka sta : Nepravilna izvedba gradbenih del in izbira materialov Nezadostno prezračevanje stanovanja povezano z aktivnostmi, pri katerih se ustvari veliko vlage (tuširanje, kuhanje, sušenje perila, pranje posode, delovanje velikih akvarijev itd)

UKREPI ZA DOLGOROČNO ODPRVAVO PLESNI :

Najprej preverimo vzrok za prekomerno vlago. Če tega ne bomo ustrezno sanirali, se bo plesen pojavljala vedno znova. Površinsko plesen lahko odstranimo sami, če pa se enkrat zažre v steno in so napadene večje površine, je najbolje, da delo prepustimo strokovnjaku. V primeru, da ste sam svoj mojster, ARA d.o.o. ponuja sledečo rešitev: Akcija -20% posusta za komplet!!!!

B1- Dezinfekcijsko sredstvo proti zidni plesni, je vodna raztopina z dodatkom fungicidnega sredstva namenjenega za široko delovanje proti različnim vrstam plesni z nizko vsebnostjo toksičnosti. Je izdelek ki nima neprijetnih vonjav. Raztopino nanašamo neposredno na površino, katero smo predhodno sčistili z visokotlačnim vodnim curkom ali mehanično odstranili s bombažno krpo. Uporaba: Uporablja se za uničevanje zidnih plesni v notranjih površinah kakor tudi za uničevanje morskih alg na zunanjih površinah. B1 je pripravljena za uporabo s čopičem, valjčkom ali brizganjem. B1 lahko dodamo v disperzijsko barvo, katera je bila razredčena z vodo in stoji dalj časa saj ji s tem onemogočimo, da barvo ne napade zidna plesen. Ravno tako je z B1 priporočljivo premazati steno vsakih 6 mesecev za katero predvidevamo možnost okuženja zidu.

SANACAP 2000 TIX je izredno paro propustna hitro sušeča notranja zidna barva namenjena za bivalne površine, kjer je prisotna visoka koncentracija vodne pare. Barva izredno dobro pokriva na različne vrste podlag, njena kakovost pa omogoča, da se doseže izredni estetski videz in tehnična rešitev za različne potrebe na različnih vrstah podlag. Zaradi prisotnosti dodatkov iz voskov barva ne kondenzira tudi, če je prisotna visoka koncentracija vodne pare kot je v kuhinjah in kopalnicah. Dodatek fungicida v barvi zagotovi odpornost proti zidni plesni, ki pomaga vzdrževati obdelane površine na dolgi rok odporne proti zidni plesni. Uporaba: Je idealna za barvanje v beli barvi in pastelnih odtenkih za različne vrste podlag, kot so ometi, (cement, apno…), beton mavčne plošče na različne premaze in v vseh primerih, kjer je potrebno hitro in stroškovno učinkovito vzdrževanje z odličnimi estetskimi rezultati in ob sprejemljivih stroških. Orodja:Valjček, čopič, brizganje Redčenje: 30-45% z vodo Poraba :1l barve za 8-10m2 ,1x nanos