Akcija VODOTESNA MALTA - HIDROSTOP 94, 5kg

VODOTESNA MALTA - HIDROSTOP 94, 5kg

Hiter pregled

Za zaščito pred vlago in vodo, za zatesnitev tušev, sanitarij, kopalnic, bazenov in pralnic, za zatesnitev notranjih kletnih površin in vodnih rezervoarjev.

Zaloga: Na zalogi

Redna cena: 7,13 €

Spletna cena: 6,56 €

Opis izdelka

HIDROSTOP 94 - cementna vodotesna masa


OBVESTILO:

IZDELEK JE NA VOLJO TUDI V 25KG EMBALAŽI, VENDAR NAKUP NI MOŽEN PREKO POŠTNEGA POŠILJANJA. Izdelek lahko naročite preko našega obrazca za povpraševanje, nato pa izdelek dvignete v naši fizični trgovini v Levcu. Cena 25kg embalaže je v naši fizični trgovini 29,58€. V kolikor izdelek naročite preko naše spletne trgovine in ga fizično prevzmate dobite 11% popust.


LASTNOSTI:

Suha, industrijsko pripravljena mešanica na osnovi cementa, točno določene granulacijske sestave kremenovih peskov ter specialnih dodatkov. Pri pripravi ji dodamo le vodo.

  • 100 odstotna vodotesnost
  • odpornost na pozitivni in negativni tlak vode
  • paropropustnost
  • nanos na vlažno mineralno podlago
  • zmrzlinska obstojnost
  • za notranjo in zunanjo uporabo

UPORABA:

Za zaščito pred vlago in vodo, za zatesnitev tušev, sanitarij, kopalnic, bazenov in pralnic, za zatesnitev notranjih kletnih površin in vodnih rezervoarjev.

TEHNIČNI PODATKI:

Delovna temperatura: +5 do +30°C, Čas obdelovalnosti pripravljene mase: ca. 1 h, Voda za pripravo: 5,5-6,5 l vode na 25 kg suhe mešanice, Skupna debelina nanosa: najmanj 2 mm do maksimalno 5 mm, Poraba: 3-4 kg/m2 za dva nanosa s čopičem (ca. 2 mm debeline), Skladiščenje: v suhem prostoru, Rok trajanja: pri pravilnem skladiščenju 12 mesecev od dneva proizvodnje, Pakiranje: plastificirane vreče po 25 kg, Tlačna trdnost: (po 28 dneh) 35,0 N/mm2, Upogibna trdnost: (po 28 dneh) 7 N/mm2, Sprijemna trdnost: na betonski podlagi po 28 dneh (po OER) 3,0 N/mm2, Neprepustnost: za vodo (po OER tč. 12.7) premaz je za vodo neprepusten pri izpostavi direktnemu pritisku 2 bara, Preizkušanec je bil po 28 dneh nege prve tri dni izpostavljen pritisku 0,5 bara nato do štirinajstega dne pritisku 2 bara.

PODLAGA:

Polimercementno vodotesno maso HIDROSTOP 94 smemo nanašati na naslednje podlage:

  • na beton z zgoščeno strukturo, najmanj marke MB 15, ki je trden, brez segregacijskih gnezd, razpok in slojev slabe nosilnosti
  • na zid iz opeke in zid iz betonskih zidakov zidan s cementno malto z najmanj 10 mm debelo prevleko cementnega ometa. (Vodotesna masa mora biti, v primeru zatesnitve zidu iz glinene opeke pod nivojem terena, nanesena vedno na tisto stran zidu, s katere priteka voda)
  • na najmanj 10 mm debel cementni omet, izveden kot zaglajeni omet ali zaribani omet z brezhibno vezavo na podlago Podlaga mora biti čista, trdna, nosilna, stabilna, zadostno ravna, brez mastnih madežev in nevezanih delcev, ki bi zmanjševali oprijem. Pri pregladkih površinah priporočamo predhodno ohrapavljenje s peskanjem, brušenjem ali z drgnjenjem z žično krtačo. Razpoke, poškodbe, segregacijska gnezda in druge nepravilnosti na površini, predhodno saniramo s hitrovezno malto HIDROSTOP KIT. Aktivne vdore vode ustavimo z malto HIDROZAT. Stike navpičnih in vodoravnih površin zaokrožimo v žlebove - holkele s hitroveznim kitom HIDROSTOP KIT. Podlago pred nanosom mase HIDROSTOP 94 navlažimo s čisto vodo, stoječo vodo odstranimo s tal.

MEŠANJE:

V čisto vodo vsujemo suho mešanico HIDROSTOP 94 in mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso mehkoplastične konsistence brez grudic. Mešamo z vrtalnim strojem z nastavkom za mešanje. Št. obratov nastavimo na minimum. Pripravimo si toliko mase, koliko je lahko porabimo v eni uri. Tako pripravljena masa mora mirovati ca. 5 minut, da dozori, nakar jo ponovno premešamo. Konsistenco mase dokončno prilagodimo načinu nanašanja (čopič, gladilka) tako, da dodamo nekaj vode. Pri tem nikoli ne prekoračimo zgornje dovoljene količine vode. Enkrat že pripravljeni masi ne smemo dodajati niti svežega materiala niti vode, da bi jo po preteku časa obdelovalnosti spet naredili obdelovalno.

VGRAJEVANJE:

HIDROSTOP 94 nanesemo na podlago s čopičem v popolnoma prekrivnem sloju (poraba ca. 1,5 kg/m2). Po zadostni površinski trdnosti prvega sloja nanesemo drugi sloj v smeri pravokotno na predhodnega (poraba dodatnih 1,5 kg/m2). Če želimo doseči gladko površino, tretji nanos izvedemo s čopičem, nakar še svežo maso poravnamo s kovinsko gladilko. Če se posamezni nanosi pred nanašanjem naslednjega nanosa popolnoma posušijo, jih predhodno navlažimo. Med nanašanjem mase moramo paziti, da dosežemo popolno pokrivnost, posebej v kotih, na polkrožnih stikih in robovih. HIDROSTOP 94 nanesen na vodoravnih (pohodnih) površinah, moramo dodatno mehansko zaščititi (sloj betona, keramika, razne obloge). Zaključne premaze, ploščice in podobno smemo vgrajevati šele po zadostni trdnosti vodotesne mase oziroma najhitreje po 3 dneh.

DELOVNA TEMPERATURA:

Idealne temperature za nanos mase HIDROSTOP 94 so med +15 °C in +20 °C. Pri visokih temperaturah zraka in podlage moramo podlago izdatno navlažiti. V primeru, da se nanos mase prehitro suši, ga dodatno vlažimo. Če 4-6 ur po nanosu mase pričakujemo dež, mase ne smemo nanašati. Prav tako del ne izvajamo, če pričakujemo padec temperature pod +5 °C v roku 2 ur po nanosu. Maso varujemo pred prehitro izsušitvijo vsaj 24 ur po nanosu. V skrajno neugodnih vremenskih razmerah (močno sonce, veter) priporočamo ustrezno nego (škropljenje z vodo, pokrivanje...).

PODATKI ZA VARNOST:

Dražilno, vsebuje cement. Draži oči, dihala in kožo. Stik s kožo lahko povzroči preobčutljivost. Hraniti izven dosega otrok. Preprečiti stik s kožo in očmi. Če pride v oči, takoj izprati z obilo vode in poiskati zdravniško pomoč. Ob stiku s kožo takoj izprati z obilo vode. Nositi primerne zaščitne rokavice.


Dodatne informacije

Abstraktno Ne
Proizvajalec Ne
Barva-Niansa Ne
Količina Ne
Barvna lestvica Ne

Priporočeni izdelki