Vpliv barv na počutje

Izboljšajte kvaliteto življenja s pomočjo feng-shui-ja. To je starodavna kitajska modrost, ki nas uči umetnosti življenja v soglasju s harmonijo,kako urejati in oblikovati naše okolje, da si ustvarimo harmonijo in naredimo nekaj za svojo dušo in telo.


To lahko dosežemo s pravilno izbiro barv v našem domu. Kako lahko to dosežemo-potrebujemo tloris vašega stanovanja, kjer pa je sever točno določen, pri tem seveda potrebujete kompas, za vse drugo pa poskrbimo mi.
 
Po barvnem krogu vam lahko predlagamo kakšne barve so za vas najboljša izbira, seveda barve niso sedaj opredeljen samo na določen ton, ampak barvni krog vam ponuja pestro izbiro barv, ki pa si jih lahko izberete po naših barvnih kartah.
 
Lahko vam tudi glede na vaše rojstne podatke določimo vašo osebno barvo, ki lagodno vpliva na vaše počutje,če na mesto kjer je po feng-shui metodi določeno,postavimo vsaj kakšen detajl v takšni barvi.
 
Človeku se tudi izraža njegovo razpoloženje po barvi oblačil,(npr,če se človek počuti dobro se obleče v pisana oblačila in obratno).
 
Zakaj se ne bi z našo pomočjo počutili bolje z pravo izbiro barv v vašem stanovanju,ker želimo pomagati ljudem v njihovo zadovoljstvo,je tudi za nas veliko zadovoljstvo in veselje da smo naredili nekaj dobrega v korist strankam.

 

  V sodobnem svetu naglega informacijskega in tehnološkega razvoja se premalo zavedamo dejstva, da tudi barve, ki nas obdajajo, posredujejo informacije. Barve se nam prikazujejo v neštetih različnih oblikah, pojavih. Človek zmore s prostim očesom zaznati vsaj 2000različnih odtenkov. Pa ne samo to! Tudi ti barvni odtenki sami se nam prej prikazujejo v različnih oblikah in zvezah.

 

Človek barve predvsem uporablja. Sam sebe prikazuje v različnih barvah in tako manifestira sam sebe. Človek pa sebe v barvah tudi izraža: vsa umetnost vseh časov je priča tega človekovega izražanja. Vsa komunikacija, vsa komunikacijska sredstva, ki jih človek uporablja ob svoji naravni glasovni govorici, so v bistvu le izražanje po barvi in njenih naštetih odtenkih; saj sem sodi tudi pisava in tisk.


Človek si podobo sveta stalno spreminja po barvah. Površje Zemlje, ki ga spreminja kot zidar mest in tehničnih naprav, je podoba umetnega barvnega sveta.

     
 

Rdeča barva 

Rdeča je optimistična, vitalna barva aktivnosti, vročine, gibanja, borbe, strastnega življenja. Je najbolj človeško izrazna, ekstravertirana barva, ki je povezana s polnostjo življenja, s pogumom, žrtvovanjem, ljubeznijo, z močnimi čustvi in dejanji strasti. Rdeča nikogar ne pusti hladnega. Lahko jo ljubite ali sovražite, a ob rdeči barvi težko ostanete ravnodušni.

     
 

Oranžna barva

Oranžna je žareča, svetleča, topla barva ognja in sonca. Asociira na sončni vzhod ali zahod, na okusne sadeže kot so marelice, mandarine, pomaranče … Indijcem simbolizira pogum in žrtvovanje. Ni več tako agresivna in strastna kot rdeča, je pa zato kot čustveni stimulans vesela, prijetna barva, ki pomaga premagovati utrujenost. Zaradi naštetih značilnosti predstavlja uporabno dodatno pomoč pri zdravljenju depresij. Oranžna izraža toplino, širokosrčnost, je lahkotna in igriva.

     
 

Vijolična barva

Vijolična barva je zmes modre in rdeče barve. Več ene ali druge dodamo, bolj značilen odtenek pridobi vijolična barva, s tem pa tudi temu primeren delež lastnosti obeh - modre barve miru, oddaljenosti, duhovnosti … in rdeče barve gibanja, strasti, življenjske moči, vročine energije ... Ker v sebi združuje lastnosti tako ekstremno različnih osnovnih barv (vroče, hladno ...), deluje nekako skrivnostno.

     
 

Modra barva

Modra spada med osnovne barve. Njej nasprotna je rumena barva, zmes obeh pa je zelena, ki združuje lastnosti obeh. V naravi je razprostranjena v sinjini neba, ki se odslikava v vodi. Simbolika modrine: modrost, inteligentnost, nesmrtnost, neskončnost, globinskost, vzvišenost, poduhovljenost, mistika. Njene psihološke asociacije: jasno, sveže, lahkotno (barva atmosfere), prozorno, zračno, oddaljeno, tiho, mirno …

Fiziološki učinki modrine: umirja srčni utrip, zmanjšuje ritem dihanja, pomirja, spodbuja k umski aktivnosti, introspekciji, zbranosti, usmerja navznoter - pravijo ji barva miru in počitka. Kot signalna barva opozarja.

     
 

Zelena barva

Pravijo ji tudi barva zdravja. Z zelenimi barvami skušajo zdraviti živčno utrujenost in histerijo, ker vpliva pomirjevalno na živčni sistem, je učinkovita pri izčrpanosti, omili lahko migrene. Za zeleno svetlobo je značilno, da razširja kapilare, znižuje pritisk, vzbudi notranje izločanje sokov.

Po drugi strani je barva miru, umirjenosti, počitka, premišljevanja. Njena simbolika vpliva na človekova občutja, pomirja in sprošča. Je znamenje uravnoteženosti.

Psihološko pomeni upanje v novo dejavnost in življenje. Njen simbolični pomen je resnica, zaupanje, upanje, mir …