Zdravljenje s pomočjo barv

Z oranžno proti demenci ali z rumeno proti črevesnim težavam
 
Že stari Egipčani so poznali moč in vpliv barv. V njihovih velikih hramih kot npr. v Karnaku in Tebah, so dvorane barv. Tam so raziskovali njihovo uporabo in jih že takrat uporabljali za zdravljenje najrazličnejših bolezni.
Čeprav je zamisel zdravljenja z barvami že zelo stara, doživlja v teh časih ponoven preporod. Barve predstavljajo kemične potenciale, ki se kažejo v višjih vibracijah. Za vsak organ in sistem telesa obstaja posebna barva, ki vzpodbuja in druga, ki ovira delovanje organov ali sistema. Če torej poznamo delovanje in vpliv barve na naše organe, lahko uporabimo pravilno barvo, takšno, ki nam bo pomagala uskladiti delovanje našega telesa, ki je izgubilo ravnotežje in začelo delovati nepravilno.
Barve vplivajo na nas tudi psihološko. Žive barve nas dvigujejo, ob njih postanemo razigrani, dolgočasne barve pa prikličejo žalostna občutja.
 
Starodavni Kitajci so paciente z epilepsijo zdravili tako, da so jih polegli na vijolična preproge v sobah, kjer so okna prekrivale vijolične zavese. Tiste s črevesnimi težavami so prebarvali z rumeno, kar je pomagalo lajšati krče.
 
V sedemdesetih in osemdesetih letih so znanstveno dokazali, da ima obarvana svetloba vpliv na ljudi. Modra barva znižuje krvni pritisk, roza pa nevtralizira agresijo in oranžna zavira razvoj demence.