Kako zaščititi lesene površine in podaljšati lesu življenjsko dobo tudi do 7x?

Ali ste vedeli, da pravočasna zaščita lesa podaljša lesu življenjsko dobo tudi do 7x?

Lesene površine našemu domu dodajo pridih narave. V kolikor jih želimo ohraniti v naravnem stanju jih moramo ustrezno zaščititi.

Zaščitite vaš les z visoko kakovostnimi olji Osmo

Osmo olja so visokokakovostni premazi za les, ki temeljijo na osnovi naravnih olj in voskov in ne potrebujejo temeljnega premaza. Premazi ne rdečijo ali puščajo madežev na površinah. Olja zapolnijo lesne pore in jih ščitijo pred zadrževanjem vode, kljub temu, da ne tvorijo vodotesnega filma. Lesena površina ostane paroprepustna in še naprej vpija in izdaja vodo brez povzročanja škode. Površina ostane paroprepustna kar pomeni, da lahko diha, kar pripomore k boljši kvaliteti zraka in deluje antistatično (privlači manj prahu) – idealno za alergike.

 

Dolgoročna rešitev za vaše lesene površine

Zaradi naravnih sestavin – naravnih olj ter voskov, zaradi kvalitetne zaščite lesa ter z visoko prekrivnostjo tudi cenovno konkurenčnostjo se redno uporabljajo pri zaščiti lesa, tako notranjega kot zunanjega. Lesene površine premazane z Osmo oljem so enostavne za vzdrževanje.

Kako ga uporabiti?

Enostavno! Olje Osmo nanašamo samo v dveh nanosih brez brisanja in potrebnega brušenja zato je delo opravljeno dosti hitreje in bolj kvalitetno. Premaz z OSMO oljem ni potrebno obnavljati vsako leto kot pri večini drugih olj. Zaradi naravnega izgleda lesa po oljenju ter odlične zaščite olja pogosto uporabljajo tudi pri obnovah, sanacijah in restavriranju objektov, ki so pod spomeniškim varstvom. Osmo olja so izjemno kvalitetna saj les zaščitijo od znotraj in zunaj. Se ne luščijo, ne pokajo ali mehurijo.

Osmo Olja, ker si vaš les zasluži le najboljše.

Kvalitetna zaščita lesa je zelo pomembna za dolgoročno ohranitev lesa ter svež videz lesenih površin, zato lahko v paleti izdelkov Osmo dobite praktično vse – od naravnih olj za površine, ki so v stiku s hrano, klasičnih parketarskih olj z voski (Osmo Hardwax) do izdelkov za zaščito najbolj obremenjenih zunanjih lesenih površin.

Izdelki iz blog zapisa